THE OUTSIDERS
In Tilburg en aan de Amstel


In 1968 en 1969 traden de Amsterdamse Outsiders met zanger Wally Tax meermaals op in Tilburg. Hierbij wat foto's van twee van die optredens. De ene keer speelden de Outsiders in een zaal achter een café op de hoek van de Bredaseweg en de Lange Schijfstraat, tegenwoordig de zaal van Plato Studentenvereniging Tilburg. Enkele plaatjes zijn uit de kleedkamer aldaar. De andere keer speelden de Outsiders in Club St. Tropez, op dat moment gevestigd op de hoek van de Goudenregenstraat en de Rozenstraat (gebouw bestaat niet meer).

Het leven kan vreemd lopen: jaren later kwam ik in Amsterdam niet ver bij Wally Tax vandaan te wonen. Je zag Wally bijna dagelijks met ietwat onzekere tred zijn hondje uitlaten. In de buurtcafé's was hij vaste klant. Zijn haar was nog een stuk langer dan in de jaren zestig, als een verwijzing naar die hoogtijdagen, waarin hij zijn beste nummers schreef en minderjarige (!!) meisjes tijdens een optreden in Tilburg hun slipjes naar hem toe gooiden.

Rimko Haanstra - regisseur van de televisieseries Wij Alexander en De brug en editor van Nederlandse filmklassiekers als De illusionist en De wisselwachter - maakte na het overlijden van Wally Tax in 2005 een filmpje over de oude buurtgenoot. Kijk verder...

Bassist Frank Beek

V.l.n.r. Leendert Busch (drums), Ronny Splinter (gitaar), Wally Tax

Ronny Splinter en Frank Beek

Wally Tax

Alle foto's Hans Schoots

 

 

 

 

^